یکی از بهترین ویژگی‌های سفر به قشم فرصت تجربه طعم‌های متفاوت و جذاب است. غذاها و شیرینی‌های سنتی و محلی قشم بسیار متنوع هستند و هر یک، با عطروطعم بی‌نظیر و به‌یادماندنی، خاطره‌ای خوش از سفر به این جزیره رؤیایی برایتان رقم می‌زنند.

اگرچه هم‌نشینی با دریا، قشم را از نظر دسترسی به آبزیان مختلف برای پخت غذا بی‌نیاز کرده، اما بااین‌حال غذاهای غیردریایی جذابی هم در این جزیره طبخ می‌شود. غذاهای محلی جزیره قشم هم مانند کیش، غذاهای اصیل ایرانی با چاشنی عربی، هندی و... هستند و همین موضوع باعث شده تا غذاهایشان عطروطعم متفاوتی داشته باشد.

از سوی دیگر، همسایگی با جزیره هرمز و دسترسی آسان به خاک خوراکی این جزیره، شانس امتحان کردن غذاها و سس‌های منحصربه‌فردی را در اختیار شما می‌گذارد که از چشیدن طعم آن‌ها شگفت‌زده خواهید شد.

راهی سفر به قشم هستید، اما هنوز غذاها و شیرینی‌های محلی قشم را نمی‌شناسید؟ اصلاً نگران نباشید. این مقاله با معرفی پرطرفدارترین غذاها و شیرینی‌های سنتی و محلی قشم راهنمای شما خواهد بود تا بتوانید بعد از کسب اطلاعات کافی درباره هر کدام، با خیال راحت غذا و شیرینی مورد علاقه خود را در این جزیره امتحان کنید.

معرفی غذاهای سنتی و محلی قشم

معرفی غذاهای سنتی و محلی قشم سخاوتمندی دریا برکت سفره‌های اهالی جزیره قشم است. دسترسی آسان و همیشگی به انواع آبزیان خوراکی مثل انواع ماهی، میگو، خرچنگ و... در ترکیب با نبوغ و ذوق بومیان قشم، غذاهایی را خلق کرده که از چشیدن طعم آن‌ها سیر نمی‌شوید.

البته اگر تصور می‌کنید که در طول سفر به قشم خبری از غذاهای غیردریایی نیست، سخت در اشتباه هستید! شما می‌توانید در لیست غذاهای سنتی و محلی قشم انواعی از غذاهای گوشتی، پلوها، کباب‌ها و حتی غذاهای گیاهی لذیذ را پیدا کنید و از سفرتان لذت بیش‌تری ببرید.

اگر می‌خواهید بدانید که در طول سفر، کدام غذاها را در رستوران‌های محلی قشم امتحان کنید، ادامه مطلب را از دست ندهید. ما در این بخش به معرفی چند مورد از پرطرفدارترین غذاهای سنتی و محلی قشم و ترکیبات آن‌ها می‌پردازیم تا شما بتوانید با خیال راحت آن‌ها را سفارش دهید و از طعم بی‌نظیر آن‌ها لذت ببرید.

ماهی کبابی یا ماهی برشته

ماهی-کبابی-یا-ماهی-برشته.jpg یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی قشم که حتماً باید در سفر به این جزیره امتحان کنید، ماهی کبابی است. برای تهیه این غذا معمولاً از ماهی‌های خاص خلیج‌فارس مثل سنگسر و سرخو که گوشت باکیفیت و لذیذی دارند استفاده می‌کنند.

بعد از تمیز کردن و خالی کردن شکم ماهی، داخل آن را با ترکیبی از سبزیجات معطر، پیاز و انواع فلفل پر کرده و ماهی را روی آتش برشته می‌کنند. شما می‌توانید ماهی کبابی خود را در کنار سبزی‌های پخته شده یا به همراه نان و برنج میل کنید و از طعم دلنشین آن حسابی لذت ببرید.

هواری ماهی یا میگو

مگر می‌شود سفر به قشم را بدون امتحان کردن طعم هواری لذیذ آن به پایان رساند؟! هواری یکی از جذاب‌ترین غذاهای محلی قشم است که با ماهی یا میگو تهیه می‌شود.

برای تهیه این غذا ابتدا ماهی تکه شده یا میگوهای پاک شده را به همراه پیاز، سیر، سبزی ماهی (ترکیب گشنیز و شنبلیله) و مقداری شوید تفت می‌دهند و بعد از اضافه‌کردن ادویه‌های مخصوص، اجازه می‌دهند تا غذا به آرامی همراه برنج دم بکشد.

هواری معمولاً همراه با ترشی‌های محلی جنوبی مثل ترشی انبه سرو می‌شود که طعم لذیذ آن را چندبرابر می‌کند.

پودینی کوسه

بیش‌تر گردشگران از دیدن نام این غذا در منوی رستوران‌های محلی قشم تعجب‌ می‌کنند؛ اما به شما توصیه می‌کنیم که در سفارش این غذا تردید نکنید! پودینی کوسه غذایی بسیار مقوی است که از ترکیب گوشت پخته کوسه، پیاز، سبزی‌های معطر و انواع ادویه‌های جنوبی تهیه شده و معمولا به همراه نان سرو می‌شود.

اگر مصرف ماهی را به دلیل داشتن تیغ‌های زیاد دوست ندارید، پودینی کوسه بهترین انتخاب برای شما است؛ چون تیغ‌های آن در هنگام پخت اولیه کاملاً جدا شده و می‌توانید غذایتان را با خیال راحت میل کنید.

قلیه ماهی و میگو

قلیه-ماهی-و-میگو.jpg ایرانی‌ها قلیه ماهی و میگوی جنوب را به خوبی می‌شناسند. قلیه معروف‌ترین غذای محلی قشم است که در بیش‌تر استان‌ها جنوب ایران با ترکیبی تقریباً مشابه پخته می‌شود.

قلیه خورشتی تقریباً آب‌دار است که از ترکیب فیله ماهی یا میگوی پاک شده به همراه سیر و پیاز و سبزی ماهی تهیه می‌شود. البته راز خوشمزگی این غذا در چاشنی محبوب آن یعنی تمر هندی نهفته است.

بعد از سرخ شدن ماهی یا میگو با سبزیجات خرد شده، سس تهیه شده از تمر هندی را به آن اضافه می‌کنند. پس از این که غذا تا حدی غلیظ شد، زمان سرو آن فرا رسیده است و می‌توانید از چشیدن طعم قلیه اصیل جزیره قشم لذت ببرید.

برنج دیشو

برنج دیشو اگر قصد دارید بدون خستگی به گشت‌وگذار در جزیره قشم و دیدنی‌های آن بپردازید، نیاز به صرف یک غذای عالی و مقوی دارید. برنج دیشو همان غذایی است که در عین سادگی، انرژی مورد نیاز شما را برای پیاده‌روی در سواحل زیبا، انجام تفریحات دریایی هیجان‌انگیز و... تأمین می‌کند و نوعی دوپینگ به حساب می‌آید! چرا؟

چون این غذا از ترکیب شیره خرما و برنج تهیه می‌شود. در واقع شیره خرمای رقیق شده را حرارت می‌دهند و برنج را به آن اضافه می‌کنند تا دم بکشد. این پلوی لذیذ معمولاً با ماهی کبابی یا سرخ شده سرو می‌شود و طعم بی‌نظیری از غذاهای محلی و سنتی قشم را به شما ارائه می‌دهد.

کاتوغ

کاتوغ.jpg ماهی شور از پرکاربردترین مواد اولیه در طبخ غذاهای جنوبی است. اهالی جزیره قشم با استفاده از ماهی شور، نوعی خورشت لذیذ می‌پزند که عطر و طعمی بی‌نظیر دارد.

برای تهیه کاتوغ، ماهی شور تکه شده را همراه با پیاز و ادویه‌های مخصوص جنوبی می‌پزند و بعد از اضافه‌ کردن تمر هندی به عنوان چاشنی، با برنج سرو می‌کنند. شما می‌توانید کاتوغ اصیل جزیره قشم را در رستوران‌های محلی آن بچشید و از طعم تندوتیز آن حسابی لذت ببرید.

زیبون

زیبون.jpg در میان غذاهای اصیل و لذیذ جزیره قشم، زیبون جایگاه ویژه‌ای دارد. به همین دلیل این غذا در مراسم مهم مردم جزیره و جشن‌های آن‌ها سرو می‌شود.

زیبون در واقع نوعی ته‌چین ماهی است. به این صورت که ماهی سرخ شده را در لابه‌لای برنج مخلوط شده با پیاز، سیب‌زمینی و سبزیجات معطر می‌چینند و پس از دم کشیدن برنج، آن را سرو می‌کنند.

البته این غذا به صورت دیگری هم تهیه می‌شود که در آن، ماهی به عنوان ته‌دیگ در کف قابلمه قرار می‌گیرد و سپس روی آن را با برنج می‌پوشانند. زیبون اصیل قشم بسیار لذیذ و خوش‌آب‌ورنگ است و معمولاً همراه با ترشی‌های محبوب جنوبی سرو می‌شود.

کباب‌های سنتی قشم

کباب‌های-سنتی-قشم.jpg اگر دوست دارید در سفر به قشم، غذاهای غیردریایی لذیذ را هم امتحان کنید، کباب‌های سنتی قشم بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در رستوران‌های محلی قشم انواع مختلف کباب تهیه شده از گوشت بز، بزغاله و شتر سرو می‌شود که احتمالاً در کم‌تر جایی می‌توانید مشابه آن را امتحان کنید.

این کباب‌های خوش‌عطر و بو از گوشت تازه مزه‌دار شده با ادویه‌های محلی تهیه شده و معمولاً همراه با سبزی‌های تازه و نان محلی سرو می‌شود.

کلمبا

اگر هوس چشیدن طعم یک غذای لذیذ با بافتی نرم و جذاب دارید، حتماً کلمبا را امتحان کنید. کلمبا یک غذای مقوی و جذاب است که از ترکیب گندم، گشنیز و شوید خرد شده به همراه گوشت ماهی و روغن حیوانی پخته تهیه می‌شود.

کلمبای اصیل جزیره قشم بافتی غلیظ شبیه حلیم سنتی ایرانی دارد و اغلب در کنار نان‌های محلی قشم سرو می‌شود.

مهیاوه یا ماهی آبه

مهیاوه-یا-ماهی-آبه.jpg از لذیذترین سس‌های محلی قشم که قطعاً نام آن را در طول سفرتان زیاد می‌شنوید، مهیاوه است. مهیاوه در واقع از ترکیب پودر ماهی ساردین با ادویه‌های خوش‌بو مثل خردل و فلفل، گشنیز، زردچوبه، گندم یا جو برشته و... تهیه می‌شود.

برای آماده کردن این سس، ماهی‌های ساردین ریز را برای مدتی حدود یک ماه در زیر نور خورشید کاملاً خشک می‌کنند و سپس آن را می‌کوبند تا به صورت پودر درآید. ماهی‌ها پس از کوبیدن و ترکیب با سایر مواد اولیه، به مایه‌ای تیره‌رنگ با بوی خاص تبدیل می‌شود که معمولاً آن را برای سرو بر روی نان‌های محلی می‌مالند.

البته اگر می‌خواهید با طرز تهیه دقیق این غذاها و راز و رمز خوشمزه شدن آن‌ها آشنا شوید یا اطلاعات بیش‌تری درباره غذاهای سنتی جزیره به دست آورید، مطالعه مقاله معرفی غذاهای سنتی و محلی قشم را از دست ندهید.

نان و شیرینی‌های معروف قشم

نان-و-شیرینی-های-معروف-قشم.jpg شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما ردپای ماهی در بیش‌تر غذاهای محلی قشم و حتی در برخی از انواع نان و شیرینی‌های سنتی آن مثل مهیاوه دیده می‌شود. البته این موضوع نباید مانع شما برای امتحان کردن نان و شیرینی‌های معروف قشم شود.

اگر یک بار طعم این خوراکی‌های جذاب جزیره را بچشید، بدون شک عاشق آن‌ها می‌شوید. شیرینی‌های سنتی قشم بسیار متنوع و لذیذ هستند و در ترکیب بسیاری از آن‌ها، خرما وجود دارد.

خرما یکی از بهترین میوه‌های جهان است که در سواحل و جزایر جنوبی ایران به وفور یافته می‌شود. اهالی جزیره قشم از این میوه لذیذ، غذاها و شیرینی‌های خوش‌آب‌ورنگی تهیه می‌کنند که زینت‌بخش سفره‌هایشان است.

اگر می‌خواهید لذیذترین شیرینی‌های قشم را بشناسید، این مطلب را تا پایان بخوانید. ما در ادامه با معرفی نان و شیرینی‌های معروف قشم به شما کمک می‌کنیم تا تجربه‌ خوبی از سفر به این جزیره و خرید سوغات قشم داشته باشید.

نان توموشی

نان توموشی توموشی معروف‌ترین نان محلی قشم است که طرفداران زیادی دارد. این نان نازک و خوش‌طعم از ترکیب آرد، تخم‌مرغ و آب به دست می‌آید و خمیری با بافت شل دارد.

پس از این که خمیر را بر روی تابه مخصوص باز کرده و پختند، کمی مهیاوه، سوراغ یا چند قطره مایع سرخ‌رنگ که از خاک سرخ جزیره هرمز تهیه می‌شود بر روی آن می‌ریزند تا علاوه بر زیبایی ظاهری، طعم دلنشینی به توموشی ببخشد. این نان بسیار مقوی و لذیذ است و شما می‌توانید آن را در وعده صبحانه یا عصرانه میل کنید.

نان دستی

نان-دستی.jpg یکی از ساده‌ترین و جذاب‌ترین نان‌های محلی قشم، نان دستی است. برای تهیه این نان، خمیری متشکل از آرد، آب و نمک تهیه کرده و پس از پهن کردن با دست، آن را بر روی تابه می‌پزند.

شما می‌توانید این نان را همراه با پنیر یا عسل در وعده صبحانه و عصرانه میل کرده یا آن را به وعده شام خود اضافه کنید.

نان خمیر عربی

نان-خمیر-عربی.jpg نان خمیر عربی نوعی نان نرم و شیرین است که از ترکیب آرد، شیر، شکر، مایه خمیر، تخم‌مرغ و آب به همراه دانه‌های کنجد به دست می‌آید.

پس از این که خمیر تهیه شده برای مدت چند ساعت استراحت کرد، آن را پهن کرده و روی تابه برشته می‌کنند. در مرحله پایانی هم کمی تخم‌مرغ و کنجد روی نان می‌ریزند. حالا نان خمیر عربی آماده سرو است.

لگیمات

لگیمات.jpg یکی از لذیذترین و معروف‌ترین شیرینی‌های جزیره قشم لگیمات است. برای تهیه این شیرینی جذاب، آرد، شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده تا خمیری نرم به دست آید.

پس از استراحت خمیر، آن را با قاشق یا قیف مخصوص به صورت گلوله‌های کوچک در آورده و در روغن سرخ می‌کنند. سپس لگیمات سرخ شده را در شیره‌ای تهیه شده از شکر، زعفران، گلاب یا عسل رقیق شده غوطه‌ور می‌کنند تا برای سرو آماده شود.

رنگینک

رنگینک.jpg در میان شیرینی‌های خوشمزه که از خرما تهیه می‌شوند، رنگینک بسیار پرطرفدار و محبوب است. اهالی قشم برای تهیه رنگینک از کره، آرد و خرما استفاده می‌کنند.

به این صورت که آرد را با کره محلی سرخ کرده و بعد از اضافه کردن خرما، هل و دارچین، آن را در ظرف مخصوص ریخته و برش می‌زنند. این دسر محلی بافتی نرم و لطیف دارد و انتخاب خوبی برای صرف یک شیرینی سالم در کنار چای عصرانه است.

مسقطی جنوبی

مسقطی-جنوبی.jpg مسقطی جزو خوش‌آب‌ورنگ‌ترین شیرینی‌های جنوبی است که ریشه عربی دارد. برای تهیه این شیرینی، کره، نشاسته، گلاب و زعفران را همراه با انواع مغزهای درجه یک مثل بادام، پسته و گردو ترکیب می‌کنند تا ظاهری ژله‌مانند به خود بگیرد. مسقطی طعمی شیرین و دلنشین دارد و معمولاً همراه با چای و قهوه سرو می‌شود.

کیک هلر

کیک-هلر.jpg اگر به دنبال چشیدن طعم یکی از خاص‌ترین شیرینی‌های محلی قشم هستید، کیک هلر را امتحان کنید. این کیک جذاب که به دلیل خاستگاه اصلی خود یعنی روستای هلر قشم به این نام معروف است، از ترکیب آرد، شکر، تخم‌مرغ و وانیل تهیه می‌شود.

شاید این شیرینی در ظاهر یک کیک اسفنجی ساده و پف‌دار به نظر برسد، اما کسانی که یک بار آن را امتحان کرده‌اند، کیک هلر را بسیار خاص و لذیذ توصیف می‌کنند.

اگر می‌خواهید درباره این خوراکی‌های جذاب بیش‌تر بدانید یا با طرز تهیه دقیق آن‌ها آشنا شوید، مقاله نان و شیرینی‌های معروف قشم را با دقت مطالعه کنید.

بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در قشم

بهترین-روش-برای-اجاره-اقامتگاه-در-قشم.jpg جزیره زیبای قشم یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در تعطیلات زمستانی و نوروز است.

گردشگران زیادی از نقاط مختلف ایران و جهان باهدف بهره‌مندی از زیبایی‌های جزیره و تفریحات و سرگرمی‌های متنوع آن، راهی سفر به قشم می‌شوند. البته این جزیره در بیش‌تر روزهای نیمه دوم سال و اوایل بهار با خیل عظیم مسافران مواجه است.

همین موضوع باعث شده تا در قشم اقامتگاه‌های مختلف و متنوعی برای اسکان مسافران ایجاد شود تا گردشگران بتوانند بهترین تجربه را از سفر به آن داشته باشند. انواع هتل، اقامتگاه‌های سنتی و بوم گردی، آپارتمان، ویلاهای ساحلی و سوئیت‌ها بخشی از بهترین اقامتگاه‌های قشم را تشکیل می‌دهند.

با وجود تنوع این اقامتگاه‌ها، اگر پیش از سفر نتوانید اقامتگاه مناسب خود را پیدا کنید، ممکن است در طول سفر دچار مشکل شوید. برای پیشگیری از این مشکل، جاباما می‌تواند به شما کمک کند.

پس اگر به دنبال بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در قشم هستید، همین حالا به سایت یا اپلیکیشن جاباما مراجعه کنید. این پلتفرم تخصصی و معتبر اجاره اقامتگاه، تمامی اطلاعات مورد نیاز در مورد اقامتگاه‌های قشم، موقعیت مکانی، امکانات و تصاویر آن را در به شما ارائه می‌دهد تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

باتوجه‌به محدودیت مدت سفر به قشم، اجاره آنلاین اقامتگاه را می‌توان بهترین راه برای اجاره یک مکان مناسب برای اسکان در طول سفر به این جزیره زیبا دانست. جاباما به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را در کوتاه‌ترین زمان ممکن داشته باشید و یک سفر خاطره‌انگیز به قشم را تجربه کنید.

سوالات متداول درباره معرفی پرطرفدارترین غذاها و شیرینی‌های سنتی و محلی قشم

بهترین غذاهای سنتی و محلی قشم کدام‌اند؟

مهیاوه، ماهی کبابی، پودینی کوسه، قلیه ماهی و میگو، برنج دیشو و هواری از محبوب‌ترین غذاهای محلی قشم هستند که طرفداران زیادی دارند. البته اگر به دنبال امتحان کردن غذاهای محلی غیردریایی قشم هستید، حتماً طعم کباب سنتی بز، بزغاله و شتر را در رستوران‌های محلی قشم بچشید.

پرطرفدارترین نان‌ و شیرینی‌های سنتی و محلی قشم کدام‌اند؟

بهترین روش اجاره اقامتگاه در قشم چیست؟